ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μεσοθεραπεία είναι η χορήγηση, στο βάθος του δέρματος όπου οι κρέμες δεν φτάνουν, διαφόρων ουσιών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ κ.α., τα οποία είναι απαραίτητα για τη άριστη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μεσοθεραπείας: Για το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, προκειμένου να αποκατασταθεί η λάμψη και η ελαστικότητα, να επανέλθει η σύσφιξη και να απομακρυνθούν οι δυσχρωμίες, και για το σώμα, για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Οι δε μέθοδοι μεσοθεραπείας είναι πολλές, ενέσιμες και μη. Στις ενέσιμες η έκχυση του υλικού γίνεται στο δέρμα με πολύ μικρές, πολλαπλές ενέσεις (και τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας) ή με τη χρήση ενός ρόλερ που στην επιφάνειά του φέρει πολλές μικροσκοπικές βελόνες. Στις μη ενέσιμες το υλικό απλώνεται στο δέρμα μέσω ηλεκτροπόρωσης.

Στην μέθοδο mesotherapy RF (radio frequency), η έκχυση του υλικού γίνεται με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες ανοίγουν «κανάλια» διείσδυσης και πόρους στο κυτταρικό επίπεδο, επιτρέποντας στα προϊόντα να διεισδύσουν στο δέρμα και τα κύτταρα. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, ίσως μόνο μία ελαφριά θερμότητα, η οποία δραστηριοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s