ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΔΑΚΗ

Κάτι παραπάνω από διατροφή

Η φιλοσοφία μας είναι απλή. Να προσαρμόσουμε την εξατομικευμένη διατροφική αγωγή στο γενετικό σας προφίλ! Να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε την προδιάθεση που έχετε όσον αφορά το μεταβολισμό των λιπιδίων και των υδατανθράκων. Την ύπαρξη γονιδίων παχυσαρκίας αλλά & την πιθανότητα εμφάνισης συνοδών νοσημάτων, όπως είναι ο διαβήτης 2 κ υπέρταση. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να σας κινητοποιήσουμε να αλλάξετε προς το καλλίτερο τον τρόπο ζωής σας , να σας ενισχύουμε με πρωτοποριακές μεθοδολογίες να πετύχετε το διαρκώς αναναιούμενο στόχο σας για να έχετε τη βέλτιστη πρόληψη κ υγεία στο μέλλον. Στο προσωπό μας θα βρείτε ένα μόνιμο σύμβουλο υγείας που θα αποτρέπει την υποτροπή σας εφ όρου ζωής! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα διατροφογενετικής , βελονισμού κ άσκησης μαζί !

This slideshow requires JavaScript.

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

  • ΚΕΤΟΓΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
  • ΑΛΚΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
  • ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
  • ΔΙΑΙΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΥΠΟΛΛΗΜΑΤΟΣ

ΤΙ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το περιβάλλον μας , ο τρόπος ζωής μας δηλαδή , το πως τρώμε κ το πόσο γυμναζόμαστε καθορίζουν την εικόνα κ τη σύσταση του σώματος μας. ΟΙ παράγωντες αυτοί μπορούν να επηρεασθούν σε αντίθεση με την ”γενετική ” μας προδιάθεση!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ;

Τα γονίδια δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλληλουχία αμινοξέων στην βάση του ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ μας του DNA δηλαδή , έχουν ”προγραματισθεί” για να συνθέσουν παράγοντες όπου αργά ή γρήγορα θα επηρεάσουν είτε τον αριθμό των λιποκυττάρων, το μεταβολισμό των υδατανθράκων , του λίπους, αλλά το αίσθημα της πείνας κ του κορεσμού. ΟΙ διαταραχές αυτές οδηγούν σε μεταβολικά νοσήματα, χρόνιες παθήσεις τα γνωστά ως νοσήματα φθοράς όπως είναι η υπερλιπιδεμία, η υπέρταση, ο διαβήτης τύπου 2 κ τα καρδιαγγειακά. Η ύπαρξη ή όχι αυτών των γονιδίων θα μας βοηθήσει να συντάξουμε το ιδανικότερο διαιτολόγιο και να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα γνωρίζοντας τα όρια σας!

 

  • Γεννήθηκε  στον Πειραιά κ  αποφοίτησε από το 2ο Γενικό λύκειο του Πειραιά. Η αγάπη της για τον αθλητισμό εκδηλώθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενώ ανέπτυξε έντονη αθλητική δράση και υπήρξε πρωταθλήτρια  Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στο Καλλιτεχνικό πατινάζ. ( υπάρχει βίντεο στο u tube) Η απόφασή της για την ενασχόληση με την σωματική άσκηση και τη διατροφή ήταν οριστική και σφραγίστηκε  με την εισαγωγή της στο ανώτατο εκπαιδευτικό ύδρημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού το 1996. Από το 2000 είναι Πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, με ειδικότητα στην ‘‘Ευρωστία κ Υγεία’’. Το 2003 απέκτησε το 1οΜεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στο Αθλητικό Μάρκετινγκ και μάνατζμέντ, του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΤο 2005 απέκτησε το 2ο Μεταπτυχιακό της δίπλωμα αυτή τη φορά στη Διατροφή για τη Δημόσια Υγεία, του τμήματος επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης στο διαιτολογικό γραφείο της κ. Πυρογιάννη  και  Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κρήτης του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής ξεκίνησε την επαγγελματική  της συνεργασία με την εταιρεία Nutrimed.
  • Από το έτος 2004 μέχρι και ΤΟ 2014 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στα πλαίσια διεξαγωγής “Πανευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Ενώ παράλληλα έχει  εργασθεί  ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε μεγάλα  διαιτολογικά, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα όπως το Natur House,  το αθλητικό κέντρο ΦΥΣΙΣ αλλά και  αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο των εκπαιδευτηρίων Δούκα –ΔΑΙΣ, το κέντρο παχυσαρκίας του δήμου Π.φαλήρου.Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος της Ιατρικής του πανεπιστημίου GENT  με ερευνητικό πεδίο το ρόλο της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην παιδική παχυσαρκία και  και την ινσουλινο-αντίσταση .Ένθερμος υποστηρικτής της προαγωγής και αγωγής της Δημόσιας υγείας έχει συμμετάσχει στη συγγραφή – εκπόνηση του εκπαιδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στις θεματικές ενότητες «Διατροφή- Διατροφικές Συνήθειες» και «Υγεία- Σωματική Άσκηση”, που περιλαμβάνει βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου για την ηλικιακή ομάδα 9-12 ετών. Τη συγγραφική της δράση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη διεθνούς κύρους βιβλιοθήκη επιστημονικής αρθογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www. Pubmed.gr.Συνεργάτης μέχρι σήμερα του ολυμπιονίκη Χρήστου Παπανικολάου  παρέχει εθελοντική εργασία στο μόνιμο συμβουλευτικό κέντρο παχυσαρκίας στο Π. Φάληρο, βλέποντας υπέρβαρους κ παχύσαρκους άπορους  πολίτες εντελώς δωρεάν, έχοντας υψηλά το φρόνιμα της αλληλεγγύης .    Ως  ωρομίσθια καθηγήτρια στα δημόσια  ΙΕΚ Κερατσινίου  Πειραιώς  κ Ν. Σμύρνης διδάσκει  στοιχεία διαιτητικής στους μελλοντικούς διαιτολόγους.Ως βασικό εκπαιδευτικό  στέλεχος του καλοκαιρινού αθλητικού, ψυχαγωγικού κ πολιτιστικού πάρκου Action Park στον Άλιμο το 20012 -2013  συνέβαλε στο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος του καλοκαιρινού camp αλλά κ την επιμέλεια  των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έλαβαν μέρος  τόσο  στο  action park όσο κ ατο Allou Fan Park την ίδια χρονιά.Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της δημόσιας υγείας  κ  εκτιμώντας την αξία της πρόληψης , λειτουργεί  το διαιτολογικό της γραφείο στην καρδιά του  Πειραιά από το 2011 όπου μπορείτε να λάβετε και εσείς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες; με μοναδικό στόχο την μακροβίωση, την ευρωστία αλλά και την αντιγύρανση ακολουθώντας σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους γενετικής κ διαιτητικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΝΕΤΙΚΗ στην πράξη.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστιοσελίδα www.fgenenutrition.gr   ή να επικοινωνήσετε μέσω της ηλεκτρονικής  διεύθυνσης info@fgenenutrition.gr
    • Mέλος της ΕΔΕ, ESPEN, GRESPEN, εδδε κ πολλών άλλων συλλόγων.

Leave a comment

Κατερίνα Κονδάκη